Administrar

Obrint finestres a la història

Germans siamesos

jamasca66 | 12 Juny, 2011 06:28 | latafanera.cat meneame.net facebook.com twitter.com

Sense un dubte, Chang i Eng són de bon tros els més famosos de tots els bessons siamesos. De fet, és a causa d'ells, que els bessons siamesos s'anomenen així.

 

Els germans neixen l'11 de maig de 1811 a Siam, actualment Tailàndia. Eren només dos de disset germans. Aquest bessons siamesos estaven units per un petit cartílag a l'altura de l'estèrnum. Es col·locaven gairebé encarant-se l'un amb l'altre. El bessons no compartien quasi cap òrgan (llevat del fetge) i els seus organismes funcionaven correctament. Els dos tenien personalitats que contrastaven i segons sembla Eng era la personalitat dominant. La seva infantesa i joventut va ser prou normal. Jugaven i corrien amb altres nens i treballaven, ajudant als seus pares, venent ous d'ànec en els pobles.

Foto del germans a la seva infantesa

El comerciant britànic Robert Hunter els va descobrir el 1829. De seguida els va fe signar un contracte i els va exhibir per tot el món, primer a Anglaterra i, finalment, Amèrica. A l'any 1838, els germans es varen retirar a Wilkes County en els Estats Units amb l'increïble quantitat de 60.000 dòlars i es varen fer ciutadans nord-americans.

Cartell de les seves exhibicions

Amb l'objectiu de viure una vida normal es varen establir a una granja (amb esclaus) i varen adoptar el nom de Bunker. Els dos s'enamoraren de la mateixa dona Sarah Yates, però va ser finalment Eng qui la va aconseguir. El seu germà Chang es va haver de conformar a la germana de Sarah, Adelaide. En aquests moments, els bessons varen plantejar el fet de separar-se, però la intervenció quirúrgica tenia molt de risc en aquella època. Finalment, el 1843 els dos germans Chang i Eng es varen casar amb les germanes Yates. Chang i la seva esposa varen tenir 10 fills; Eng i la seva esposa en varen tenir 11.

Fotos dels dos bessons i les seves famílies

Els germans Chang tenien acords bastant originals. Cada germà tenia una casa pròpia on vivien la seva dona i els seus fills, i per evitar problemes, els bessons passaven alternativament tres dies a cada una de les cases. La seva fortuna es va anar reduint i per aquest motiu varen arribar a un acord amb P. T. Barnum per fer una nova gira on serien exhibits. Al llarg dels anys varen intentar separar-se però la intervenció quirúrgica tenia massa risc i era perillosa. El final dels siameses fou tràgic. Chang es va convertir en alcohòlic i la seva salut va es va ressentir molt fins que va tenir un infart cerebral, que no va afectar al seu germà Ang, però que va limitar molt la seva mobilitat. El 1874, a l'edat de 63 anys, Chang va morir d'un aneurisma i poques hores després el seu germà Eng també va morir, de por com deia l'autòpsia que li varen practicar.

Dibuix de la seva autòpsia

Imatge de la seva tomba

Fonts: Wikipedia, University of Nort Carolina, Find A Grave, National Library of Medicine, Cojoweb, The Human Marvels, Side Show World.

Comentaris

 1. Re: Germans siamesos

  Una entrada muy interesante, me ha gustado.Lo bueno es que ahora en estos dias seria muy facil separarlos. Aunque creo que ellos tampoco hicieron mucho para separarse...vivian de eso.

  Aprovecho para invitate cordialmente a mi nuevo blog. Un lugar en el que encontras un batiburrillo de fotos antiguas, vídeos e historias interesantes y curiosas. Te espero en esta dirección...

  elretronauta.blogspot.com

  Ya sabes que si te haces seguidor/a, recibirás las actualizaciones en tu escritorio.

  Lorenzo | 12/06/2011, 10:11
 2. Re: Germans siamesos

  Lorenzo, ja tenc arxivat el teu nou bloc dins el meu lector de feeds. Molta sort ;)

  Jaume | 14/06/2011, 07:01
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS