Administrar

Obrint finestres a la hist˛ria

El rei fumador

jamasca66 | 14 Juny, 2011 06:41 | latafanera.cat meneame.net facebook.com twitter.com

Ahmed Bey Zogu també conegut amb el nom de Zog I, va ser el rei d'Albània. Aquest personatge de la historia, primer va ser Primer Ministre, després President i finalment es va autoproclamar rei d'Albània amb el nom de Zog I. El seu regnat va ser breu, va durar 11 anys, des de 1928 fins 1939. Es va aliar amb Itàlia i posteriorment va ser ocupada per Mussolini declarant el país com un protectorat del rei d'Itàlia Víctor Emmanuel III. Degut a això el rei Zog I i la seva família varen haver d'exiliar-se.


El rei Zog

Com a tot dictador, va fer de la corrupció i el nepotisme el seu negoci. La seva megalomania es va reflexar en el fet que va dissenyar les gorres del seu exercit amb una Z, la seva inicial.

Gorra d'un soldat albanès amb la Z

Però entre els fets peculiars i curiosos d'aquest personatge està el de ser un fumador quasi malaltís. Diàriament fumava de 150 a 300 cigarretes perfumades. Abans de convertir-se en rei, es va comprometre amb una de les filles de Shefqet Bey Verlac, un del primers ministres del país. Però abans de la seva proclamació com a rei, va rompre el seu compromís de casament. D'acord amb les costums albaneses, Shefqet Bey Verlac tenia dret a venjar-se i matar al rey Zog I.

Un altra fet curiós és que durant el seu regnat va sofrir 55 atemptats. Un d'ells i tal vegada el més estrany va tenir lloc a l'any 1931, quan el rei Zog visitava l'opera de Viena. Quan el rei entrava al seu cotxe, va ser atacat. La majoria de reis i caps d'estat s'haguessin amagat darrera els seus guardaespatlles, però el rei Zog no ho va fer. Va treure la seva pistola, que sempre portava, i va disparar contra els seus agressors. Això el va convertir en el primer cap d'estat, de la historia moderna, que va disparar contra els seus agressors.


Opera de Viena

Font: Wikipedia, Quenns Boro, Bob Top TV,

Comentaris

  1. Re: El rei fumador

    Per error he esborrat un comentari a n'aquesta entrada :(

    Jaume | 15/06/2011, 10:32
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS