Administrar

Obrint finestres a la hist˛ria

Quan la Seu de Palma es va esbucar

jamasca66 | 22 Juny, 2011 06:37 | latafanera.cat meneame.net facebook.com twitter.com

Per sort les Balears no són zones afectades per grans terratrèmols. Els pocs (els darrers són de 2010 i de 2003) que hi ha hagut han tengut una incidència reduïda, però aquest fet no deixa de preocupar la gent.

Per trobar un terratrèmol que va ser important pels importants desperfectes sobre edificis de Palma ens hem de remuntar a 1851. Durant la matinada del 15 de maig, molta gent es va despertar sobtadament degut a un moviment violent. Aquest moviment va provocar que a les façanes d'algunes cases de Palma apareguessin esquerdes i altres directament quedassin en ruïnes. Els diaris de l'època parlaven del pànic que havia provocat i dels desperfectes materials.

 El Genio de la Libertad. 16 de maig de 1851


El Genio de la Libertad. 17 de maig de 1851

Un dels edificis més afectats va ser la Seu de Palma i el seu portal i façana major. En aquesta foto es veuen les bastides que hi havia per a la reforma que es va fer en la dècada de 1870.

Un altre dels edificis afectats va ser l'Almudaina. El terratremol també va afectar a altres edificis de Palma com l'esglèsia de Sant Francesc o Sant Miquel, i pobles de Mallorca com Santa Maria i Bunyola

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS