Administrar

Obrint finestres a la hist˛ria

Mallorca de principis del XX a les guies de viatge Baedeker

jamasca66 | 02 Novembre, 2010 08:40 | latafanera.cat meneame.net facebook.com twitter.com

Karl Baedeker va ser un dels primers autors en escriure guies turístiques. En un principi les escrivia en alemany, la seva llengua nativa. Quan va morir, a l'any 1859, els seus tres fills Ernst, Karl i Fritz varen seguir amb el negoci de la publicació de guies i varen fer alguns canvis que les varen convertir en les guies turístiques per excel·lència. 

Va publicar diverses edicions de la seva guia de viatge sobre Espanya i Portugal, entre altres molts països i ciutats. A la tercera edició, la de 1908, concretament de les pàgines 272 a la 279 descriu el seu viatge per Palma, alguns pobles de Mallorca i Maó.

Les descripcions van acompanyades per alguns plànols i mapes. 

 

En el plànol de Palma destaquen detalls com les diverses portes de la murada, la plaça de toros o que el Passeig del Born abans es deia de la Constitució. 

Com a curiositat esmentar que al 1938, durant invasió alemanya d'Àustria, l'exèrcit alemany no disposava de mapes de carreteres actualitzats i va utilitzar les guies Baedeker (les guies per excel·lència dels alemanys) per entrar en el país.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS