Administrar

Obrint finestres a la història

Mare de Déu de la Mamella

jamasca66 | 21 Novembre, 2010 10:25 | latafanera.cat meneame.net facebook.com twitter.com

Fa uns dies, vaig trobar a una tenda virtual de gravats i litografies antigues una bona secció de les Illes Balears. La majoria corresponen al llibre "Recuerdos y bellezas de España.- Mallorca" de F.J. Parcerisa. Entre aquestes imatges vaig trobar una litografia que em va cridar molt l'atenció i que duia el títol de "Calle de la Virgen de la Teta".

 

En primer lloc, me va cridar l'atenció el nom i després que en 1848, la data de la xilografia, existís un carrer amb aquest nom. Me vaig posar investigar a una mica sobre aquest tema. Finalment vaig trobar la solució al docuemt "La evolució urbana de Palma, una visión iconogràfica"

"En la actualidad es la calle de Troncoso, el punto de vista está en la esquina con la calle Samaritana, hubo que localizar el chaflán de la derecha y el campanario de San Francisco, la vieja imagen desvela que, años después, se levantó un muro en la iglesia. Sin embargo, lo importante de la imagen primitiva es el viejo edificio gótico que nos traslada a la Edad Media. ¿habrá desaparecido o estará escondido el bello edificio detrás de la nueva fachada?

 

 

La situació exacte de la imatge actual i l'antiga la podeu veure en el Google Maps. Si voleu veure una imatge d'aquesta verge, la podeu admirar a l'esglèsia de La Sang

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS