Administrar

Obrint finestres a la hist˛ria

Salvador Hedilla, el primer home que va arribar per aire a Mallorca

jamasca66 | 20 Abril, 2011 06:55 | latafanera.cat meneame.net facebook.com twitter.com

El diumenge dos de juliol de 1916 era una festa a Palma. L'ajuntament havia organitzat una sèrie de festes per celebrar la inauguració del tramvia elèctric. Una missa solemne a la Seu, toros, òpera en el Teatre Líric, focs d'artifici a la badia, música al passeig d'es Born, eren alguns dels actes que tendrien lloc aquell dia. 

Però un dels actes més esperats era l'arribada de dos avions a primera hora del matí. S'havia organitzat la I Carrera del Mediterrani, un raid (travessia) aeri des de Barcelona a Palma. Per fer el vol, s’aconseguí un important compromís de la firma barcelonina Pujol Comabella i Cia., constructora d’aeroplans, la qual s’oferí a realitzar la cursa amb dos hidroavions construïts expressament per a l’ocasió. Finalment, els hidroavions varen ser substituïts per dues naus terrestres construïdes per la pròpia empresa. L’Aeroclub de Catalunya controlaria oficialment la prova. 

Hangar de la fàbrica i escola d'aviació Pujol Comabella i Cia. Font

Els pilots dels aeroplans serien Salvador Hedilla i Francisco Coterillo. Coterillo, per problemes mecànics del seu avió, no va iniciar el vol. Salvador Hedilla, era un pioner de l'aviació nascut a Santander. Director i professor de l'escola d'aviació Pujol Comabella i Cia. i que havia dut a terme diferents proeses amb els seu aeroplans. 

Salvador Hedilla. Font

A les 5 de la matinada del 2 de juliol, Hedilla va enlairar-se amb el seu monoplà cap a Mallorca des de l'aeròdrom de La Volatería de El Prat de Llobregat en Barcelona. L'avió era un monoplà de la casa Pujol Comabella i Cia., de recent construcció, equipat amb un motor Le Rhône de 80-90 cavalls de força, i només havia volat cinc minuts el dia anterior.

Aeròdrom de la Volàteria, el futur aeroport de El Prat de Barcelona. Font

Hedilla posant junt el seu monoplà que el portaria fins a Mallorca. Font

La vigilància del recorregut es va fer amb dos vaixells de guerra, el Temerario i Proserpina, i que estaven vigilant qualsevol problema de l'aviador que el fes caure a la mar. 

El torpeder Temerario. Font

Durant el vol, Hedilla va patir diversos problemes que descriu ell mateix a la revista Stadium del 15 de juliol de 1916:

“Al poc temps de sortir, em vaig trobar amb un vent molt fort de llevant que quasi no em deixava continuar endavant. Si no hagués tingut tant d’interès per fer el vol, hagués reculat. Durant vint minuts, el fortíssim vent feia quasi impossible mantenir-me en l’aire. Vaig dubtar durant un instant a tornar al punt de partida... Durant la travessa només he creuat remolins de vent que em posaven en perill. Un remolí m’ha tret la gorra i les ulleres. La resta del viatge l’he fet amb la gorra entre les cames i amb prou feines he pogut col·locar-me les ulleres. Quasi tot el temps hi ha hagut boira. Només cada deu o quinze minuts veia petits trossos de mar. Em feia l’efecte que volava sobre terra i que creuava uns llacs. Els núvols pràcticament no em deixaven veure el mar. Per aquest motiu no he vist cap dels vaixells que portaven els comissaris de la ruta."

Font

A les 7 del matí, una multitud de ciutadans (unes 20.000 persones) s'havien reunit a la platja de Can Pere Antoni per veure l'arribada de l'avió. Els crits de "Ja és aquí", senyalant un punt cap a la zona de Porto Pí, informaven de l'arribada de l'avio d'Hedilla. Davant la impossibilitat d'aterrar a la zona, l'aviador va prendre terra en el predi de Son Sunyer, prop de l'actual aeroport.

Acabava de produir-se una fita històrica a Mallorca, havia aterrat el primer vol que unia la Península (concretament Barcelona) i l'illa. La travessia, a una velocitat mitja de 108 km/h, havia durat 2 hores i tretze minuts.

Uns anys abans, al 1910 ja havia volat (o millor dit ho havia intentat) per primera vegada un avió sobre Mallorca gracies al pilot Julien Mamet. Però Mamet havia transportat en vaixell el seu avió, un Bleriot, desmuntat en peces des de Barcelona.

Per aquesta gesta, Hedilla va rebre un premi en metàl·lic de 10.000 pessetes, i a més, la copa del Mediterrani donada per mà mateixa del rei Alfons XIII. Posteriorment, també va ser condecorat amb la Creu d'Isabel la Catòlica per part del govern espanyol. Durant els dies posteriors, l'aviador descansà a Mallorca on va ser homenatjat per les autoritats de l'illa.

La premsa del moment és va fer ressò de l'esdeveniment com per exemple La Voz de Menorca, La Ilustración Artística de Barcelona, La Vanguardia i La Vanguardia

Curiosament, Salvador Hedilla va ser també pioner en el lloguer de les superfícies entelades dels seus aparells per dur-hi missatges publicitaris. En la foto següent es pot veure l'aviador amb el seu avió i un anunci publicitari de Petróleo Gal.

Font  

El petroli que anunciava no s'utilitzava com a combustible, sinó com a regenerador capil·lar. Estrany, però cert, en aquest publicitat de l'època ho podeu comprovar.

Anunci de Petróleo Gal. Font

Un any després, el 30 d'octubre de 1917, Hedilla va enlairar-se amb un avió acompanyat per un passatger Josep Maria Armangué. Poc després, l'aeroplà cau degut a un problema amb el motor. Els dos van morir. Hedilla, encara no havia complit els 35 any. (veure notícia a La Vanguardia)

Per fer un homenatge a aquest home que tant havia significat pels illencs, el diari La Almudaina obrí una subscripció per alçar-li un monument en memòria seva. Era l'any 1929 i d'onze projectes presentats a un concurs, s'elegí un dissenyat per l'escultor Pascual Thomàs i Jofre. Damunt un bloc de pedra, d'uns dos metros d'alçada, una àguila amb les ales a punt de volar i el cap d'un home. A la pedra se pot llegir: "A Salvador Hedilla, el primero que en aeroplano atravesó el Mediterráneo desde Barcelona a Mallorca. Aterrizó en este campo el dia 2 de julio de 1916".
En un principi, el monument estava ubicat a l'Hort de Sant Ignaci a la carratera de Llucmajor. Actualment es troba en els voltants de l'aeroport. Se pot veure devora la torre de control (crec recordar que es pot veure passat el control de la Guardia Civil).

Fonts:

* El primer vol Barcelona Mallorca

* Pàgina d'Aviació de Jordi Vidal 

* Milamperios

* Pilotos Muertos

* Fotos antigues de Mallorca

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS